Tamalaje betekent Tailoring (Kleren maken), Marketing, Language skills (Taalvaardigheden) en Jewellery (het maken van Juwelen).

Tamalje heeft als doel de jeugd (13 tot 25 jaar) uit de sloppenwijken van Kiberia en andere sloppenwijken in Nairobi op te leiden. Het project geeft les in: het maken van kleren en juwelen en de verschillende technieken hiervan, de engelse taal en in persoonlijke ontwikkeling. Er worden ook lessen in marketing en basisboekhouding gegeven. Lessen in boekhouding zijn noodzakelijk, omdat de leerlingen na afronding van hun studie binnen het project zelfstandig een bedrijf kunnen starten. Het is belangrijk te weten hoe je de financien van je eigen bedrijf beheert. Het is ook van groot belang dat de leerlingen weten hoe ze hun eigen producten aan de man kunnen brengen. De marketing lessen zijn gecombineerd met NLP (Neuro Linguistic Programming), voorzien door UNIP.

Omdat de leerlingen uit de sloppenwijk Kiberia in Nairobi komen en geen geld hebben om voor hun opleiding te betalen, biedt Tamalaje een kosteloos programma aan. Ze gebruiken echter wel hun capaciteiten om hun eigen geld te verdienen. Ze maken bijvoorbeeld schooluniformen en verkopen deze op de markt. Om de verschillende markten in Nairobi te kunnen bereiken, maken ze gebruik van fietsen. Om opdrachten te krijgen plaatsen ze advertenties in kranten. Het mes snijdt aan twee kanten: de trainees krijgen op deze manier ervaring en kunnen hun capaciteiten gebruiken, terwijl ze ook tegelijkertijd geld verdienen.

In november 2003 heeft Wings of Support geld gegeven om naaimachines, naaimateriaal, 4 fietsen en advertentiekosten te betalen.