UNIP werkt samen met diverse organisaties die in Kenia met jonge kinderen werken. Deze kinderen worden opgevangen, zodat deze niet de straat op gaan. De organisaties werken in de sloppenwijken van Nairobi. Hier heeft een aantal reeds een opvang voor kinderen van wie de ouders vaak niet meer in staat zijn hen volledig te verzorgen (door o.a. Aids of alcohol verslaving).

De kinderen kunnen hier in een dagverblijf spelen en leren spelenderwijs rekenen en schrijven. Onder begeleiding van opgeleide coaches kunnen eventuele ontstane beschadigingen in balans worden gebracht. Tevens worden ondersteunende denkpatronen en overtuigingen geïntegreerd. Natuurlijk wordt er ook aandacht aan de ouders besteed, zodat de basis voor een goede opvang in de toekomst gelegd wordt.

Toch zijn het juist de weeskinderen die moeilijk op te vangen zijn en heel snel in de straatsfeer terecht komen.

De Keniaanse mensen die in deze organisaties werkzaam zijn, zijn gepassioneerd en hebben zich voorgenomen hun samenleving zo goed mogelijk te ontwikkelen. Wij bieden hen ondersteuning in de vorm van persoonlijke coaching en workshops, waardoor zij zich nog sterker gaan voelen en hun werk in hun samenleving nog beter kunnen doen.

Het oprichten van een plek voor de weeskinderen.
Het is UNIP’s hartenwens om deze kinderen daadwerkelijk op te kunnen vangen en te verzorgen. Het plan is om weeskinderen een waardig thuis te bieden.

Zou het geen mooi beeld zijn om naar te kijken? Vrolijke kinderen; zoals kinderen zouden moeten zijn. Helaas is het hier in Kenia vaak heel anders. Ouders kunnen hun kinderen vaak niet eens één maaltijd per dag geven of hen een dak boven het hoofd bieden. Laat staan dat ze hen een opleiding op school kunnen laten volgen. Een gevoel van uitzichtloosheid is vaak het gevolg.